Toegankelijkheid
Openbare voorzieningen moeten bruikbaar en toegankelijk zijn voor alle inwoners. Net zoals een gebouw rolstoeltoegankelijk moet zijn, moet een website of mobiele app ook bediend kunnen worden door mensen met een beperking. Dit kan bijvoorbeeld een visuele, auditieve of motorische beperking zijn. Denk aan slechtzienden, doven en slechthorenden en mensen die hun handen niet of minder goed kunnen gebruiken.
De gemeente Groningen wil dat iedereen alle informatie en diensten op haar website gemakkelijk kan lezen, begrijpen en gebruiken. En dat de website met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken is, dus ook voor mensen met een beperking of met aangepaste apparatuur. Deze website moet voor iedereen digitaal toegankelijk zijn.
Huidige status toegankelijkheid
We hebben de toegankelijkheid van deze website laten toetsen door een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. De huidige status van de toegankelijkheid van deze werken-bij website is (evaluatiedatum: 3-7-2023):
B, voldoet gedeeltelijk
Bekijk hier de toegankelijkheidsverklaring.
We ontwikkelen deze website verder om de digitale toegankelijkheid te verbeteren.
Problemen?
Kom je een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het door aan werkenbij@groningen.nl. Wil je alsjeblieft de webpagina noemen waar je het probleem bent tegengekomen? Of stuur de link mee.
Meer informatie
Nederlandse overheidsorganisaties moeten voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1, onder de Europese standaard voor overheidswebsites EN 301 549.
Op de website DigiToegankelijk.nl vind je meer informatie over digitale toegankelijkheid.